wpd2b20e60.gif

De Derde Zondag Wandeling


Elke derde zondag van de maand wordt een wandeling georganiseerd in Midden-Nederland, ruwweg noordelijk van de rivier de Waal en zuidelijk van de lijn Alkmaar-Enschede. Ook deze wandelingen zijn ongeveer 15 kilometer lang. De coördinatie is in handen van Astrid Bakx, te bereiken via derdezondag@hccnet.nl.  De volgende wandelingen zijn gepland:18 september 2016 wandelen we ten zuiden van de Utrechtse Heuvelrug, van Doorn naar Cothen en terug. Een deel van de wandeling voert ons langs de Kromme Rijn.  Deze vormt de grens van een open landbouwlandschap met boomgaarden en grasland in het zuiden en een parklandschap met landgoederen in het noorden. Dit laatste is de overgang naar de Heuvelrug. Het is een verassende wandeling door bossen, langs landhuizen en met enkele keren uitzicht op een kasteel.


We lopen soms kleine stukjes over asfalt, meestal over harde bospaden. De lengte van de wandeling is ca. 15,7 km, met een horeca-pauze in Cothen na ca. 6,5 km.


Verzamelen 11.00 uur in het Rosarium, Molenweg 4, 3941 PT  Doorn.  Zie http://www.rosarium.nl/. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid. Het Rosarium waarschuwt er op haar website voor dat ze ook met de nieuwste navigatiemiddelen moeilijk te vinden is. Kijk daarom even op de website naar de routedetails. Verder is deze locatie met het openbaar vervoer slecht bereikbaar. Daarom graag even contact opnemen als je met OV wilt komen, we kunnen dan onderling wat organiseren, bijvoorbeeld vanuit NS station Driebergen Zeist.  


De wandeling start om 11.30 uur. Na afloop kunnen we in het Rosarium nog wat eten of drinken.


Verdere inlichtingen en/of aanmelden via josvaneekelen@home.nl of telefonisch: 06-44290679 of 0164-266297. Bij aanmelding graag het mobiele nummer vermelden waarop je de dag van de wandeling bereikbaar bent ivm eventuele onverwachte omstandigheden.


-  Home - Tweede Zondag Wandeling - Geplande wandelingen - Links -